کد خبر: 4319539
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۴

آغاز به ‌کار نمایشگاه و اجلاس جهانی غذای حلال در استانبول

نمایشگاه و اجلاس جهانی غذای حلال در استانبول با محوریت تقویت صنعت غذای حلال از مسیر نوآوری، ارتقای استانداردها و بهره‌گیری از ظرفیت بازاری که ارزش آن به بیش از ۸ تریلیون دلار رسیده است آغاز شد.

به گزارش ایکنا به نقل از TRT، یازدهمین دوره نمایشگاه و اجلاس جهانی غذای حلال از ۲۶ تا ۲۹ نوامبر (5 تا 8 آذر) در استانبول با میزبانی ریاست‌جمهوری ترکیه و همکاری سازمان همکاری اسلامی، وزارت بازرگانی ترکیه، آژانس اعتبارسنجی حلال و دیگر نهادها در حال برگزاری است.
 
 این رویداد با محوریت تقویت صنعت غذای حلال از مسیر نوآوری، ارتقای استانداردها و بهره‌گیری از ظرفیت بازاری که ارزش آن به بیش از ۸ تریلیون دلار رسیده است آغاز شده است.
 
برنامه امسال شامل برگزاری نشست‌های B2B است که با هدف حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و ورود به بازارهای جهانی، معرفی بهتر محصولات و توسعه شبکه‌های صادراتی طراحی شده‌اند؛ نشست‌هایی که به گفته برگزارکنندگان، به روند برندسازی سرعت می‌بخشند و به تقویت صادرات کمک می‌کنند.
 
امره اته، نایب‌رئیس شورای جهانی حلال، در مراسم افتتاحیه اعلام کرد که مفهوم حلال پایه‌ای برای حفظ عدالت، اعتماد و کرامت انسانی است.
 
وی توضیح داد که رویکرد حلال کیفیت تولید، صداقت در تجارت، اعتماد در روابط اجتماعی و انصاف در روابط بین‌المللی را تضمین می‌کند.
 
اته افزود: حلال فقط انتخاب مسلمانان نیست و بسیاری از مصرف‌کنندگان به دلیل پاکی، قابل‌اعتماد بودن و اخلاقی‌ بودن این محصولات، آن را ترجیح می‌دهند. وی یادآور شد که ارزش بازار جهانی حلال، از جمله بخش مالی، اکنون از ۸ تریلیون دلار فراتر رفته است.
 
طیفه بوعبدالعویی، مدیرکل مرکز اسلامی توسعه تجارت، در پیامی اعلام کرد که همکاری و یکپارچگی میان کشورهای اسلامی در حوزه حلال، رشد اقتصادی پایدار را تقویت کرده و فرصت‌های گسترده‌ای برای سرمایه‌گذاری و نوآوری ایجاد می‌کند.
 
وی افزود: موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (SMIIC) با الهام از قرآن کریم، پیشرفت چشمگیری در مسیر یکپارچه‌سازی چارچوب‌های فنی محصولات و خدمات حلال داشته است؛ وی تأکید کرد که هدف، تعریف اهداف جدید توسعه پایدار و ایجاد نظام جهانی حلالی است که توان رقابت و حضور مؤثر در بازارهای بین‌المللی را داشته باشد.
 
سعد القصابی، رئیس هیئت‌مدیره مؤسسه استانداردسازی و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی  (SMIIC)، با اشاره به افزایش جهانی تقاضا برای محصولات حلال گفت: این روند به همگرایی بیشتر در استانداردها و گواهی‌نامه‌ها انجامیده و صنعت حلال جایگاه پررنگ‌تری در تجارت جهانی یافته است.
 
وی با اشاره به ظرفیت‌های قابل توجه رشد در بخش‌های غذایی، دارویی و آرایشی، سه رکن اصلی زیست‌بوم حلال را یکسان‌سازی گواهی‌ها و استانداردهای دقیق برای افزایش کارآمدی و شفافیت بازار، ایجاد پلتفرم دیجیتال برای ثبت درخواست‌ها، راستی‌آزمایی و توسعه مهارت‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین و سامانه‌های ردیابی برای ارتقای طبقه‌بندی و دقت صدور گواهی‌ها چنین معرفی کرد.
 
وی افزود: مصرف‌کنندگان به استانداردهای قابل اعتماد نیاز دارند و سرمایه‌گذاران به دنبال فرصت‌های جدید هستند و تقویت هماهنگی مقررات ظرفیت بیشتری برای ارزش‌آفرینی ایجاد می‌کند. به گفته وی، این روند می‌تواند آینده صنعت جهانی حلال را متحول سازد.
انتهای پیام
captcha